Hrášková polévka

Nemyslela jsem si, že budu používat něco mraženého kromě ledu do mojita, ale na tuhle polévku stačí pro dva lidi jeden sáček (něco kolem 300 - 400 gramů) hrášku, takže u nás rovnou dva. Vtip je v tom, že konzervovaný je už nevzhledně zhnědlý a chuťově...ehm, řekněme divný. To nechceme. POZOR! Je to superrychlé. Celé hotové za řekněme 20 minut. Nejdéle trvá mixování.

Nakrájenou cibuli s kusem pórku hodíme do hrnce na máslo nebo olej a necháme jen lehce zrůžovět, nesmí ztratit barvu, natož zhnědnout. Přihodíme hrášek, nemusí se nijak rozmražovat, zalijeme ideálně vývarem, ale stačí i vodou, jen tak, aby vše bylo trochu potopené, a osolíme. Zředit můžeme vždy. Vaříme dokud hrášek nezměkne - takových pět až deset minut, důležité je hlídat. Pak mixujeme, kdo chce přidá smetanu. Ochutnáme, dochutíme, přidala jsem krom trošku soli a pepře i citronovou šťávu. Kdo si hlídá linii, nebo prostě smetanu doma nemá, přidá při servírování kopeček jogurtu a navrch nakrájenou mátu.

Žádné komentáře:

Okomentovat